Як стають психоделіками: кетамін

Як повідомлялося  у попередній частині, психоделіки нещодавно зазнали істотних змін – перелік сполук, що належать до них, розширився.

І якщо знаходження MDMA серед псилоцибіну і LSD ще можна обґрунтувати частково схожою фармакологією (вплив на серотонінові рецептори), при цьому не звертаючи особливої уваги на амфетамінову структуру, то кетамін у списку психоделіків просто здається зайвим.

 

Читать далее “Як стають психоделіками: кетамін”

Аяхуаска + Оземпік: перспективне лікування ожиріння

Мільйони людей з діабетом 1 або 2 типу в усьому світі покладаються на ін’єкції інсуліну або ліки, щоб тримати рівень цукру в крові під контролем. Захворювання виникає внаслідок руйнування обмеженої кількості бета-клітин підшлункової залози – єдиного джерела інсуліну в організмі.

Читать далее “Аяхуаска + Оземпік: перспективне лікування ожиріння”

Як стають психоделіками: MDMA

Останніми роками термін «психоделік» став охоплювати речовини, які раніше належали до інших категорій. Чому і відколи MDMA став вважатися психоделіком?

 

 

Читать далее “Як стають психоделіками: MDMA”

Цюріхське дослідження канабісу отримало позитивну оцінку

Минув рік відтоді, як у Цюриху стартувало дослідження «Zuri Can – канабіс з відповідальністю», що дозволило дорослим легально отримувати продукти з марихуани, і перші результати виявилися позитивними.

 

 

Читать далее “Цюріхське дослідження канабісу отримало позитивну оцінку”

Психоделічна церква відкрилася в Колорадо-Спрінгс, штат Колорадо, і увійшла в історію

У тьмяно освітленому підвалі, пофарбованому в густий лісовий зелений колір, Бенджі «Дез» Дезаваль веде невелику групу в дискусії про спільноту і гордість. На перший погляд, це можна прийняти за звичайний сеанс групової терапії.

 

 

Читать далее “Психоделічна церква відкрилася в Колорадо-Спрінгс, штат Колорадо, і увійшла в історію”

Більшість учених, які досліджують наркотики, самі їх вживають – дослідження

Нове дослідження, опубліковане в журналі *Drug and Alcohol Dependence*, виявило незручну істину про наукову сферу, пов’язану з наркотиками: більшість дослідників самі мали досвід вживання психоактивних речовин.

 

 

Читать далее “Більшість учених, які досліджують наркотики, самі їх вживають – дослідження”

Пацієнти ЗПТ та військова служба

Підготували разом с Альянсом Громадського Здоров’я та БФ “Надія і Довіра”, бюлетень з  корисною інформацією що  стосується пацієнтів ЗПТ, наркоспоживачей та мобілізації.

Читать далее “Пацієнти ЗПТ та військова служба”

Автоматичний імплантат допоможе при передозуванні опіоїдів

Американські дослідники розробили автономну імплантовану систему, яка автоматично розпізнає ознаки передозування опіоїдами та швидко вводить антидот. В експерименті на свинях вона врятувала життя 96 відсотків тварин. Звіт про роботу опубліковано в журналі Device.

 

 

 

Читать далее “Автоматичний імплантат допоможе при передозуванні опіоїдів”

Це буквально ваш мозок на наркотиках

Якби вам довелося придумати круту візуалізацію людського мозку під психоделічними препаратами, вона могла б виглядати приблизно так.

Читать далее “Це буквально ваш мозок на наркотиках”

Ліки від побічних ефектів марихуани: дослідження

Дослідники з Університету Вестерн виявили, що безрецептурний натуральний продукт для здоров’я може допомогти протидіяти негативним наслідкам вживання канабісу серед підлітків у віці від 12 до 17 років, включаючи депресію, тривогу та зниження мотивації у дорослому віці.

 

 

Читать далее “Ліки від побічних ефектів марихуани: дослідження”