DEA збільшує виробництво психоделіків для досліджень

Адміністрація з контролю за наркотиками (DEA) випустила нові квоти на виробництво контрольованих речовин Списку I і Списку II для дослідницьких цілей – закликаючи збільшити виробництво психоделіків ібогаїну, псилоцибіну та псилоцину, водночас продовжуючи підтримувати стабільні квоти на інші речовини, такі як марихуана, ТГК і МДМА.

 

 

 

У той час як DEA готується до проведення адміністративних слухань у грудні, щоб отримати додаткову інформацію щодо пропозиції адміністрації Байдена перенести канабіс до Списку III Закону про контрольовані речовини (CSA), агентство опублікувало кілька повідомлень, які мають бути опубліковані у Федеральному реєстрі в середу, в яких викладені його сукупні виробничі квоти (APQ) на різні препарати, які можуть бути використані в затверджених дослідженнях.

Протягом останніх років DEA загалом збільшувала обсяги виробництва марихуани та деяких психоделіків, оскільки інтерес до їхнього терапевтичного потенціалу серед громадськості та наукової спільноти зростав. Але переглянуті цифри на 2024 рік і нові на 2025 рік, схоже, свідчать про те, що для більшості речовин ці квоти вирівнюються, принаймні на даний момент.

Особливо це стосується канабісу, оскільки DEA не намагається збільшити річну норму споживання марихуани з 6 675 000 грамів з 2023 року. Квоти на 2025 рік також залишилися незмінними порівняно з поточним роком, наприклад, для ДМТ (11 000 грамів), МДМА (12 000 грамів), ЛСД (1 200 грамів) і мескаліну (1 200 грамів).

Однак агентство закликає до збільшення виробництва псилоцибіну та псилоцину в переглянутих квотах на 2024 рік – з 20 000 грамів до 30 000 грамів і з 24 000 грамів до 36 000 грамів, відповідно. Ці вищі рівні будуть збережені і в 2025 році.

«Запропоноване збільшення призначене для підтримки досліджень і клінічних випробувань, які проводять зареєстровані DEA дослідники зі Списку I», – йдеться в повідомленні про нові зміни на 2024 рік. »Запропоноване збільшення демонструє підтримку DEA досліджень з речовинами, що знаходяться під контролем за Списком I. Запропоновані збільшення відображають потреби в дослідженнях і розробках як частину процесу отримання схвалення FDA нових лікарських засобів».

В окремому новому повідомленні DEA також закликала збільшити виробництво ібогаїну на 2025 рік зі 150 грамів до 210 грамів.

Це пов’язано з тим, що нещодавні дослідження та окремі докази, в тому числі від члена Конгресу Моргана Латтрелла (R-TX), вказують на те, що потужний психоделік має значний потенціал у лікуванні серйозних психічних розладів.

Translated with DeepL.com (free version)

 

«DEA пропонує вищий APQ для ібогаїну, ніж DEA надало на 2024 рік, для підтримки виробничої діяльності, пов’язаної з підвищеним рівнем досліджень і клінічних випробувань з цією речовиною, що контролюється за списком I», – йдеться в повідомленні від 2025 року.

CSA вимагає від генерального прокурора щорічно встановлювати річні квоти для препаратів Списку I і Списку II. Теоретично це означає, що якщо марихуану врешті-решт буде включено до Списку III, DEA перестане включати її в ці щорічні квоти, оскільки дослідники повинні будуть проходити іншу процедуру, щоб отримати доступ до неї з метою дослідження.

Тим не менш, Дослідницька служба Конгресу США (CRS) у своєму звіті цього місяця заявила, що, хоча препарати Списку III, як правило, мають менше перешкод для досліджень, «медичні дослідники та спонсори препаратів, що містять марихуану або КБД, не отримають вигоди від послаблення обмежень, пов’язаних з перенесенням квот без рішення Конгресу США». Частково це пов’язано з тим, що наприкінці 2022 року президент Джо Байден підписав законопроєкт, який мав на меті впорядкувати дослідження, пов’язані з канабісом.

Тим часом суддя з адміністративного права DEA нещодавно призначив 10-денні слухання щодо пропозиції агентства про заборону двох психоделічних сполук на тлі тиску з боку дослідників та адвокатів.

Слухання було призначено приблизно через два місяці після того, як федеральний суд відхилив справу, що оскаржувала конституційність процесу прийняття рішень DEA щодо внесення до реєстру, оскільки агентство прагне заборонити ці дві психоделічні сполуки.

Перед цим рішенням DEA офіційно скасувала заплановане адміністративне слухання у відповідь на рішення судді з адміністративного права, який призупинив розгляд справи у зв’язку з тим, що позов вже був відхилений.

Крім того, минулого місяця консультативна рада Управління з контролю за продуктами і ліками (FDA) відмовилася схвалити заявку на новий препарат для терапії за допомогою МДМА, що стало невдачею для захисників і дослідників і викликало негативну реакцію з боку двопартійних законодавців.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *